e hënë, mars 26, 2007

CONTINUA EL CIRC

El descrèdit de la classe política catalana continua augmentant de manera frívola i alegre. Ara resulta que reapareix el sinistre Xavier Vendrell per dir que recolzaria a Mas com a president si aquest es compromet a convocar un referéndum que consulti a la ciutadania sobre el dret a la autodeterminació.
Aquest tenia que ser un govern marcat per l'eficàcia en el treball, la particular atenció a les polítiques socials i l'absència de turbulències característiques de l'era Maragall. Almenys aixó van dir els tres partits del tripartit II o, segons ells, Entesa.
Doncs es veu que tornen a primar les qüestions partidistes i ERC estaria disposada a dinamitar el govern per tal de que un altre convoqui un referéndum que seria il·legal.
Per suposat tot això són focs d'artifici, un intent d'ERC de fer-se passar per més nacionalista que ningú i que part de les seves bases no creguin que el pacte amb PSC i ICV és ja estructural, a l'estil de molts ajuntaments.
Però tot plegat sembla patètic, en un cap de setmana també presidit per la missa nacionalista que va oficiar Llach, retransmesa a tots els països catalans, i que va tenir com a convidat de pedra a un Montilla que va ser escridassat.