e martë, tetor 04, 2005

TURQUIA

Definitivament sembla que s'han iniciat unes negociacions entre la Unió Europea i Turquia, amb l'objectiu de aconseguir la plena adhesió d'aquest estat a l'entramat que conforma la Unió. És evident que Turquia és un país on s'ha reprimit i es continua reprimint la minoria kurda, a més de no respectar els drets humans i fer detencions de ciutadans de manera arbitrària. Però també és veritat que el prestigi de la Unió ja estava molt deteriorat, després dels referendums de França i Holanda i els problemes per aprovar els pressupostos. Aquest petit èxit potser no ho és tant, doncs configura el que serà la Unió: un lliure mercat gestionat per una obscura burocràcia comunitària i amb uns representants absolutament deslegitimats sorgits d'unes eleccions on vota el 40 o 45 % del cens electoral. Una Europa a 25, més les probables adhesions de Turquia i Croàcia, tampoc sembla que pugui ser una maquinària molt àgil per fer respectar les normes constitucionals, si es que s'arriba a aprovar la Constitució, en relació a política econòmica, garantia de drets socials, política exterior, etc.
Un aspecte vergonyós de les negociacions d'aquest dies és el fet que alguna nació com Austria ha aixecat el veto a Turquia a canvi que s'estableixin negociacions per l'adhesió de Croàcia, país que no ha entregat als seus criminals al Tribunal de La Haia.
Que vindrà després? Una probable negociació amb Sèrbia? Amb qui negociará la Unió? amb Karadcik?

1 Comments:

Blogger Jordi said...

Però Turquia quasi inverteix ella sola el precari equilibri demogràfic de la UE i omple els mercats laborals europeus de personal contractable a preu baix. Això és el futur!

6:33 e paradites  

Posto një koment

<< Home