e martë, nëntor 08, 2005

LES AJUDES AGRÍCOLES

Va ser molt interessant llegir ahir quins són els principals beneficiaris de la política de proteccionisme que practica la Unió Europea en relació a la producció agrícola.
Resulta que el principal beneficiari d'aquestes ajudes a França es el príncep Alberto de Mònaco; a la Gran Bretanya és el duc de Westminster i a Espanya surten especialment beneficiats l'imperi Domecq de Cadis i la casa d'Alba. Per suposat, tota aquesta gent s'endu ajudes multimilionàries a càrrec, evidentment, de tots el que contribuim al pressupost de la Unió pagant els nostres impostos.
I després es queixen que els ciutadans estan poc compromesos amb el procés de construcció europeu, que no es participa a les eleccions al Parlament Europeu i que hi ha un gran desconeixement de tot el que significa de bó el procés d'integració europeu. Potser és millor així, perquè quan un escolta aquestes notícies veu clar que aquesta Europa quedarà com un gran mercat sense cap control democràtic a les institucions i augmenta el desinterès respecte a tot el que suposa la Unió Europea.
I mentre cremen cotxes a Paris, hi ha gent que es preocupa per la pressumpte paternitat que li han atribuit a Alberto de Monaco i la vida sentimental d'una destacada representant de la casa d'Alba.